+385 52 427062

Partizanska 4/1,52440Poreč Hrvatska

Gastro tura Hrvatskom

Želite li isprobati autentične okuse u kombinaciji sa prirodnim ljepotama i kulturnim nasljeđem? Na pravom ste mjestu. Nudimo Vam turu gdje posjećujete brdovito Zagorje, Zagreb,  prekrasan krajolik Plitvičkih Jezera, staru damu turizma Opatiju, a turu završavamo u Istri – zemlji tartufa, mirisa i okusa Mediterana. Svaki korak ove ture vodi vas na putovanje koje vaša osjetila teško mogu da zaborave..

1. Dan  - dolazak, slobodno vrijeme, noćenje 

2. Dan – nakon doručka u pratnji vodića odlazimo na razgled grada Zagreba, upoznati ćemo glavnu zagrebačku tržnicu i naučiti tko su „kumice“.  Dobiti ćemo općenite informacije o hrvatskoj kuhinji, namirnicama te što su naši djedovi i bake pripremali. Nakon razgleda sljedi ručak u jednom od Zagrebačkih restorana.Slobodno vrijeme za shopping, povratak u hotel, večera i noćenje. 

3. Dan – doručak, polazak na izlet Krapina- muzej krapinskih neandertalaca + Trakošćan. Muzej svečano otvoren 2010 godine slavi za najmoderniji muzej u Hrvatskoj. Nakon razgleda krećemo na seosko gospodarstvo na pravi zagorski ručak. Okrijepljeni puricom s mlincima,štruklima ili nekim drugim jelom koje Zagorje nudi nastavljamo dalje do Trakošćana,jednog od najatraktivnijih dvoraca u Hrvatskoj sa veoma zanimljivom stalnom postavom iz nekoliko povijesnih razdoblja. Nakon razgleda, povratak u hotel večera i noćenje. 

4. Dan – doručak i polazak prema Plitvičkim Jezerma.  Usputno zaustavljanje na Rastokama te kraća šetnja kroz selo. Nastavak puta prema Plitvičkim jezerima. Prije razgleda krećemo na pravi bogati lički ručak. Nakon ručka odlazimo na razgled. Slobodno vrijeme, noćenje u okolici Plitvičkih jezera. 

5. Dan – Polazak u jutarnjim satima prema Opatiji, razgled grada. Nakon razgleda odlazimo na ručak u jedan od Opatijskih restorana. Nakon ručka slobodno vrijeme te polazak prema hotelu, noćenje. 

6. Dan – Zadnja dva dana ostavili smo za kako se kaže „šećer na kraju puta“. Danas nas očekuje odlazak u Grožnjan na razgled grada, nastavljamo dalje do Motovuna te možemo se odlučiti i za pokazno traženje tartufa. Za ručak imamo pravu deliciju – tartuf. Povratak u hotel, večera i noćenje. 

7. Dan – zadnji dan smo ostavili za uživanje u brodskoj vožnji te razgledu Rovinja. U jutarnjim satima ukrcavamo se na brod te odlazimo na cjelodnevni izlet. Gledati ćemo panoramu Istarske obale sa broda, zaviriti ćemo i u Limski kanal te nastaviti put do Rovinja. Tu ćemo napraviti pauzu te u pratnji vodića otići na razgled grada. Za pravi doživljaj mora za ručak ćemo imati ribu sa grilla, prilog i salatu. 

8. Dan  - slobodno vrijeme do polaska, odlazak kućama.