+385 52 427062

Partizanska 4/1,52440Poreč Hrvatska

Istratour

Cijelodnevni izlet koji će vam zasigurno ostati u lijepom sjećanju.Moguće su razne kombinacije gradova od kojih opisujemo samo nekolicinu u kratkim crtama a Vi odaberite koji od njih želite posjetiti.

Groznjan: Gradić na brežuljku nazvan i „grad umjetnika“.Još uvijek su vidljivi ostaci gradskih zidina koji se brižljivo čuvaju.
Motovun: Gradić na vrhu strmog brežuljka,poznat po zidinama koje ga okružuju ali i po održavanju filmskog festivala.
Hum: Najmanji grad na svijetu sa svega 17 stanovnika
Roč: Ilirsko naselje preraslo u kaštel okružen zidinama.Središte hrvatske pismenosti temeljeno na glagoljici
Beram: Prapovjesna istraživanja pokazala su da je ovdje postojalo naselje još u željezno doba a danas gradić čuva jedno od najvrijednijih ostvarenja srednjovjekovnog slikarstva–freske Ples Mrtvaca
Buzet: Gradić naseljen još u doba Rimljana,okružen zidinama,a danas poznat po manifestaciji Subotina po starinski
Pazin: Pazinski kaštel,najbolje sačuvana i najveća srednjovjekovna utvrda.
Draguć: Prozvan i istarski Hollywood
Kringa: Naselje u kojemu je živio najstariji,u pisanim dokumentima zabilježeni,vampir Jure Grando koji je tokom 16 godina svake noći ustajao iz groba,šetao po Kringi i lupao na vrata.
Sveti Lovreč: Grad muzej,grad koji čuva freske i fortifikacije iz doba Venecije
Rovinj: Nastao u razdoblju od 3 do 5 stoljeću,ponosi se bogatom poviješću,pogotovo crkvom Sv.Eufemije
Pula: Grad utvrđen bedemom sa deset vrata od kojih su 2 očuvana do danas,ljudski ostaci pronađeni u špilji nadomak Pule datiraju više od milijun godina prije Krista,lončarija iz doba neolitika.Svakako najpoznatiji spomenik u gradu je rimski amfiteatar iz prvog stoljeća.
Bale: Kameniti gradić koji je uspio izbjeći sve oblike devastacije a postoji još iz doba Rimskog Carstva.Njegovim najjužnijim dijelom prolazi 45.paralela pa je stoga na najidealnijom položaju,sredini između Ekvatora i Sjevernog pola.
Poreč: Grad naseljen još u prapovijesno doba.U vrijeme Rimljana dobiva prve zidine,Neptunov i Jupiterov hram,a sačuvano je i nekoliko kuća iz romaničkog razdoblja kao i nekoliko mletačkih palača.Najvrijedniji spomenik Poreča je svakako Eufrazijeva Bazilika koja je pod zaštitom UNESCO-a kao spomenik svjetske baštine.


Uz razgled gradova nudimo i degustacije:

  • tartufa ili pokazno traženje tartufa

  • vina,maslinovog ulja,sira

  • pršuta

  • meda,te proizvoda od meda

Ili možda želite izlet koji uključuje tradicionalni ručak kakvog su pripremale naše bake?

Za potpuni doživljaj najbolje su kombinacije razgleda prirodnih ljepota,kulturne baštine,te sve zajedno zaokružiti bogatim gastronomskim delicijama.