+385 52 427062

Partizanska 4/1,52440Poreč Hrvatska

Poreč

Grad jedinstvene kulture, bogate povijesti, raj za gurmane, ribolovce, nautičare, ronioce, mjesto je to koje je naseljeno još od doba neolitika. Danas nudi obilje aktivnosti, za svakoga ponešto po vlastitom izboru. Zapravo, to je mjesto u kojemu vam nikako neće biti dosadno.

Zanima li vas povijest? Zakoračite u putovanje kroz vrijeme. Otkrijte ostatke iz doba Rimskog Carstva, prošetajte starogradskom jezgrom u kojoj je do dan danas sačuvan pravilan geometrijski raspored ulica (uzdužne ulice Decumanus i poprečne Cardo), pronađite brižljivo očuvane fragmente antičkih hramova. Bogatoj povijesnoj riznici svakako pridružujemo i Romaničku kuću iz 13st, barokni interier Istarske sabornice, Kuću dva sveca i Gotičku kuću te palaču Zuccato. Svakako najvrijedniji spomenik kulture prepoznat i od strane UNESCO-a i uvršten u popis svjetske kulturne baštine je Eufrazijeva bazilika sagrađena polovicom 6st. Svu ovu vrijednu povjesnu baštinu i danas čuvaju srednjovijekovni bedemi sa tri kule kojima je Poreč opasan.
 
Želite li malo drugačije putovanje kroz vrijeme?Dođite u vrijeme održavanja Giostre-porečkog povijesnog festivala. Zasigurno će vas očarati raskošne svilene krinoline porečkih plemkinja, vitezovi u čvrstim oklopima a naći će se tu i sokolari, žongleri, zastavničari, ulični zabavljači, konjanici. Pogledajte viteški turnir, zaplešite uz taktove glazbe i plesnih koraka iz 18st.

Osim bogate povjesti i kulturne baštine, grad nudi obilje aktivnosti u ljetnim mjesecima pa će ljubitelji dobre zabave, aktivnog odmora, ekstremnih sportova ali i oni željni mira, sunčanja te uživanja u morskim radostima ovdje doći na svoje