Putovanje s kućnim ljubimcem
Gallery 01
Gallery 01
  • 12. 3. 2024.

Putovanje s kućnim ljubimcem

Planirate godišnji odmor no ne možete ga zamisliti bez društva svojih kućnih ljubimaca? Povedite ih s vama , stvorite predivne uspomene, te provedite miran i bezbrižan odmor.

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam olakšati planiranje vašeg odmora, kao i nekoliko uvjeta i pravila koji se moraju ispoštovati prije samog dolaska, tijekom putovanja, odnosno boravka u destinaciji odabranog odmora. 

 

 

Prije polaska na putovanje

Prije polaska na vaš željeni odmor budite sigurni da je vaš ljubimac spreman na dugosatno putovanje . Uvijek imajte na umu da putovanja mogu trajati puno više od predviđenog vremena. Informacije koliko se odmorišta nalazi do vaše destinacije, te da li je na svima dozvoljen dolazak kućnim ljubimcima mogu biti veoma korisne.

Kako bi vaš odmor protekao bezbrižno, pripreme prije putovanja iznimno su važne. U te se pripreme ubraja potrebna dokumentacija za ljubimce, te koji uvjeti moraju biti ispunjeni prije ulaska u zemlju u koju putujete. Vodite računa da sve informacije koje provjeravate dolaze iz pouzdanih izvora , te da su aktualizirane redovno.

Osnovni uvjeti su da kućni ljubimac mora biti čipiran ili tetoviran, te da posjeduje važeću putovnicu za kućne ljubimce. Ona sadržava opis i pojedinosti kućnog ljubimca, uključujući kod u mikročipu ili na tetovaži,  podatke o povijesti cijepljenja protiv bjesnoće , podatke za kontakt vlasnika i veterinara koji je istu izdao.

Više informacija u ulasku kućnih ljubimaca u Hrvatsku možete pronaći na stranicama Ministarstva vanjskih poslova. 

 

Odabir smještaja

U mnoge smještajne jedinice dozvoljen je dolazak s kućnim ljubimcima, te na našoj stranici možete pronaći sve pet friendly objekte. U nekim se objektima boravak kućnih ljubimaca dodatno naplaćuje,te postoje evenutalne iznimke i pravila koje se odnose na njihov boravak. Možete nas dodatno i kontaktirati ukoliko vam je potrebna informacija koju ne pronalazite u opisu objekta.

Villa Morena

 

Putovanje prema željenoj destinaciji

Putovanja ponekad mogu trajati i duže od predviđenog, posebice ako se radi o putovanjima u ljetnim mjesecima, gdje su gužve na cestama gotovo neizbježne.

Vaši ljubimci možda neće biti najsretniji takvim slijedom događaja,  no možete učiniti nekoliko stvari koje im može olakšati put. Tijekom putovanja budite vodite računa da je vaš ljubimac na sigurnom mjestu u automobilu, te da je vezan sigurnosnim pojasom ukoliko je to potrebno . Kako bi putovanje imalo osjećaj doma ponesite njegovu najdražu dekicu i igračku,dovoljno hrane i pića za put, kao i vrećice za izmet i povodac. 

Savjet  je da ljubimac ima pločicu na kojem su navedeni podaci o vlasniku, kako se ne bi dogodio slučaj da ljubimac zaluta ili krene u pustolovine koje nisu dio odmora.

 

Boravak u destinaciji

Nakon dolaska na odmor i vaš  se kućni ljubimac raduje odlasku na plažu te plivanju u moru. Kako bi bili sigurni da je plaža koja ste odabrali pravi izbor za vas i vaše ljubimce, možete provjeriti koje vam pet friendly plaže stoje na raspolaganju.

Prije odlaska na putovanje provjerite gdje se u destinaciji nalaze veterinarske službe , koliko su okvirno troškovi veterinarskih službi ,zapišite sve važne telefonske brojeve u slučaju hitnoće, ponesite ljekove koje koristi vaš ljubimac. 

Tijekom boravka u smještajnom objektu vodite računa o tome da je čisto i uredno, poštujte pravila o (ne)ulasku kućnih ljubimaca u bazen. Uvijek nas možete kontaktirati i provjeriti da li je vrt ograđen. Nakon dolaska u objekt sve infomacije i pravila možete provjeriti i s domaćinom, kako ne bi došlo do nesporazuma te kako bi vaš odmor protekao u potpunosti mirno i odmorno.

Nadamo se da smo vam barem malo olakšali planiranje Vašeg odmora te da su vam informacije bile korisne.  

Sada vam preostaje samo uživanje i pravi odmor.

 

Photo credit:

Photo by Dominika Roseclay from Pexels: https://www.pexels.com/photo/white-dog-on-shore-2112010/